Aktuellt

Aktuellt


Det finns fortfarande platser kvar till föreläsningen/bildvisningen av Calle Bergil, en av författarna till boken Naturvård för torpare.Tid: Torsdag 22 feb, kl 19:00

Plats: Mölarps kvarn


Det kommer att finnas fika till försäljning.


OBS! Anmälan senast 21 feb till fristads.nf@gmail.com. Begränsat antal platser.


Recension av naturvård för torpare:https://www.natursidan.se/nyheter/bokrecension-naturvard-for-torpare/__________________________________________


Nästa aktivitet är bildvisning i Mölarps kvarn onsdagen den 17 jan kl 19:00. Ta med max 20 bilder, som du vill visa för föreningens övriga medlemmar, på ett USB-minne.

__________________________________________


Nu finns två av våra broschyrer, Träd på Mölarps Ö och Gingrileden, här på vår hemsida i pdf-format:


Träd på Mölarps Ö

Gingrileden

__________________________________________


På onsdag (22 nov) bygger vi fågelholkar i Fristadskolans slöjdsal. Start kl 18.00.

__________________________________________


Missa inte årets film av Ingemar Lind den 6 november. Klicka här för tid och plats!


Mitt stora äventyr började i hemmamarkerna tillsammans med vildmarksfågeln, tranan. Att det med tiden skulle bli det största av alla mina äventyr visste jag inte då, men eftersom tranan alltid legat i topp vad gäller vildmarksupplevelser kom det ändock inte att bli helt överraskande. Äventyret blev till det mest osannolika jag varit med om under ett långt händelserikt naturfilmarliv. Jag brukar säga att jag har det bäst i världen eftersom jag får leva just det liv jag vill. Tre ledstjärnor har varit mitt motto under alla filmprojekt, nämligen Hänsyn, Respekt  och Ödmjukhet och dessa har gjort att jag kommit både djur och fåglar, ja även människor mycket nära. Förutom en stor portion tålamod, artkunskap, och tur, inte minst det sistnämnda, gjorde filmen mitt stora äventyr möjlig. Det blev inte bara mitt stora äventyr, det blev mitt största äventyr. Jag fick vara med om det omöjliga. Jag hittade nålen i höstacken.


Som vanligt tänker jag inleda med en liten stillbildsdel som denna gång handlar om min absoluta favorit vad gäller skogsfåglar, nämligen lavskrikan. En fågel jag aldrig tröttnar på.


Programtid ca 45 minuter.


Tänndalen januari 2023

Ingemar Lind.

__________________________________________


Vår nästa aktivitet är på söndag den 22 okt. Då gör vi en utflykt till Stora Mollungens bokskog och Fluxfallet. Vi kommer att gå ca 5 km. Samling vid Mölaprs kvarn kl 10:00 för samåkning. Medtag fika.

__________________________________________